Voeding voor de constituties

Voeding voor de constituties

Voeding voor het Hert: lucht/ethertype

Het Hert is door zijn/haar fijngevoelige vertering niet zo van rauwkost gediend. Dit type neemt bij voorkeur gekookte, gestoomde of geblancheerde groenten en een klein portie rauwkost. Te veel rauwkost kost, omdat het vaak onvoldoende verteerd wordt, dit type veel verteringsenergie. Hierdoor kan hij of zij het onplezierig koud krijgen en/of er een opgezette, opgeblazen buik aan overhouden.

Voeding voor de Olifant: aarde/watertype

De Olifant moet leren weinig te eten, want hij heeft aanleg tot dik worden. Hij/zij doet er goed aan om bij voorkeur rauwkost te eten, juist omdat zijn stofwisseling dikwijls te traag is. De rauwkost activeert dat. Het is beter om de favoriete zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood, sausjes en aardappelen te beperken.

Voeding voor de Tijger: vuurtype

De Tijger kan gerust een grote portie rauwkost eten met daarnaast een kleinere hoeveelheid gekookte, gestoomde of geblancheerde groenten. De rauwkost helpt hem meer af te koelen. Zijn zwakke plek is zijn voorkeur voor kaas, koffie, worst en alcohol. Hoewel dit type veel kan verdragen, is het beter deze voedingsmiddelen te beperken.

Voeding bij vermoeidheidsklachten

Vermoeidheidsklachten vragen een specifieke aanpassing. Het is dan niet voldoende om te eten volgens de constitutie. Het energie herstelplan moet nog meer worden aangescherpt door rekening te houden met de constitutiekenmerken. Zo krijgt een Hert andere aanpassingen dan bijvoorbeeld een Olifant met dezelfde klachten.

Zie voor uitgebreide menuvoorbeelden het boek ‘Het Energie Herstelplan’ en de recepten op deze site.

Meer informatie over jouw constitutie

Wil je weten welke constitutie je hebt? Doe dan onze interactieve constitutie-test. Deze test bestaat uit 34 vragen. De uitslag van de test geeft de percentages verdeling aan van de drie typen constituties.

Wil je meer weten over de fysieke en psychologische kenmerken van het Hert, de Tijger en de Olifant, lees dan het boek ‘t Went, zo’n element’. Dit boek is geschreven door Marijke de Waal Malefijt en Tessa Gottschal.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen