Constitutietest

Test je constitutie met de constitutietest

Met de constitutie-test bieden wij je de mogelijkheid om na te gaan welk type constitutie je hebt. De constitutie-test is onderdeel van de site www.gottswaal.nl, de site van de diëtistenpraktijk van Marijke de Waal Malefijt, één van de schrijfsters van het boek ‘Het Energie Herstelplan’.

Hoe werkt de constitutietest?

De test bestaat uit 34 vragen die u in ongeveer 15 minuten kunt beantwoorden. Per vraag worden specifieke waardepunten toegekend. We weten welke antwoorden bij uitstek kenmerkend zijn voor een bepaald constitutietype. We realiseren ook welke vragen vaak te fraai beantwoord worden. Met de berekening van je constitutie wordt hiermee rekening gehouden.

Vul de vragen zo eerlijk mogelijk in. Waak ervoor je antwoorden niet mooier, flinker of ambitieuzer voor te doen dan werkelijk is. De reden waarom we dit schrijven is omdat alle constituties de neiging hebben hun zwakkere kanten te verbloemen.

Vata/Hert-mensen verwarren bijvoorbeeld nog weleens hun vlijt en ijver met ambitie en prestatiedrift.

Pitta/Tijger-mensen halen doelmatig en vlot optreden makkelijk door elkaar met concurrentie en dominantie.

Kapha/Olifant-mensen verwarren weleens hun rustige en kalme aard met desinteresse en apathie.

Na de beantwoording van alle vragen berekent de test je constitutie in percentages van de hoofdtypen Hert, Tijger en Olifant.

Let op: als u een vraag of vragen overslaat of vergeten bent in te vullen dan kan het eindresultaat niet worden berekend. Loop alles nog een keer langs, want dan ziet u vanzelf de met rood aangeven vragen die nog niet zijn beantwoord. Doet u dat alsnog, druk dan weer op de uitslagbutton en dan volgt het eindresultaat.

Meer informatie over jouw constitutie

Heb je de test gedaan, en wil je meer weten over de fysieke en psychologische kenmerken van het Hert, de Tijger en de Olifant, lees dan het boek ‘t Went, zo’n element’. Het boek is geschreven door Marijke de Waal Malefijt en Tessa Gottschal.

Wil je lezingen over de constituties volgen? Kijk dan bij Cursussen en bijeenkomsten

Voor specifieke voedingsadviezen voor jouw constitutie verwijzen we je naar het boek ‘Het Energie Herstelplan’ en de recepten op deze site.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen