Recepten

Vitaliteit verhogend koken

In het boek ‘Het Energie Herstelplan’ wordt duidelijk wat het effect van versterkende voeding is op veel voorkomende klachten van deze tijd. Iedereen kan met deze kookmethode zelf leren waarnemen welke voeding energie kost en welke energie geeft. Er zijn simpele registratielijsten gemaakt die inzicht geven tussen voedingskeuzes en de effecten daarvan op de energie driehoek: de lever-energie en zijn twee partners de verteringsenergie en de reserve-energie.

Met de aanwijzingen in het boek leer je ‘ vitaliteit verhogend kokkerellen’. Een vorm van koken waarbij lekker gecombineerd wordt met conditieverbetering. Sterker nog: koken wordt steeds leuker en spannender omdat het een ‘sport’ wordt om waar te nemen hoe je optimaal energie uit voeding kunt halen.

De lever heeft bijvoorbeeld heel andere voedingsmiddelen nodig om optimaal te functioneren dan de reserve-energie. Je accu in de reserve energie wordt ‘opgeladen’ door ‘verwarmende’ kooktechnieken en de verteringsenergie kan versterkt worden door rekening te houden met uitgekiende voedselcombinaties.

Op de site www.natuurdietisten.nl hebben we diverse van onze recepten voor vitaliteit gezet die je verder op weg kunnen helpen naar een energieker leven.