Consulten

Individuele begeleiding

De Energieherstelplan natuurdietisten hieronder genoemd geven consulten en voorlichting aan patiënten, consumenten, mensen in het bedrijfsleven, scholen en kinderdagverblijven en professionals (artsen, natuurartsen, diëtisten, fysiotherapeuten, osteopaten, acupuncturisten, masseurs, natuurgeneeskundigen, verpleegkundigen, etc.)

Privacy van de schrijfsters in hun praktijken Gottswaal en Dieetcare

Tijdens de behandeling bij de praktijken van Gottswaal en Dieetcare wordt zorgvuldig met de gegevens uit je gezondheidsdossier omgegaan. Soms is het voor de behandeling nodig, dat we informatie uitwisselen met je behandelend arts of andere gezondheidsprofessional. Hiervoor vragen we altijd vooraf je toestemming. Gottswaal en Dieetcare hanteren in de praktijk de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Je dossier wordt tot 10 jaar na beëindiging van de behandeling bewaard en daarna vernietigd. Je kunt bij Gottswaal en Dieetcare eventueel schriftelijk vragen tegen vergoeding van de onkosten een kopie van het dossier toe te sturen.

‘Energieherstelplan’ zelfzorgboek om een persoonlijk dieet samen te stellen.

Met dit  zelfzorgmodel leert je zelf je dieet samen te stellen passend bij je constitutie, klachtenbeeld en omstandigheden. Daarnaast leer je mediteren volgens een specifieke methode. Je leert geneeskrachtig, lekker en gezond koken volgens het concept van de energiedriehoek, beschreven in het ‘Energieherstelplan’ boek. Dit concept (zie voorbeelden van ‘recept van de maand’ op deze site) bestaat uit recepten leren ontwerpen en koken voor je constitutie, lever, maag-darmstelsel (vertering) en bijnieren (reserve energie).

Informatie over zelftest mogelijkheden via bloed, urine en ontlasting.

In groepsvoorlichtingen en persoonlijke consulten komen o.a de volgende zaken aan bod: de leverontgifting,  de lever-, verterings- en reserve-energie (accu opladen), de drie constitutietypen lucht-ether (vata), vuur (pitta), aarde-water (kapha) en de voedingsadviezen om deze te versterken, doe-het-zelf ontlastingtesten, bloedonderzoeken om de voedingsstatus te bepalen (vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, etc), urineonderzoek, haaranalyse, etc.

Hulp bij een persoonlijk dieetontwerp

Vind je het ondanks alle informatie toch moeilijk een persoonlijk dieet op te stellen voor jezelf, dan kunnen de natuurdietisten hieronder genoemd je daarbij helpen. Dit kan door een afspraak te maken in hun consultatieve praktijk.

Individuele begeleiding bij het Energieherstelplan & Dieetontwerpen

1. Natuurdiëtist Marijke de Waal Malefijt (Natuurgeneeskundige praktijk Gottswaal en geeft groepsvoorlichting). Heeft helaas lange wachttijd.

Tureluur 8
1722 HG Zuid Scharwoude (boven Alkmaar)
info@energieherstelplan.nl
www.energieherstelplan.nl
www.gottswaal.nl

2. Natuurdiëtist Tanja Visser (natuurgeneeskundige praktijk Dieetcare en geeft groepsvoorlichting). Heeft helaas lange wachttijd.

Hoefstraat 19
1705 EJ Heerhugowaard
info@dieetcare.nl
www.dieetcare.nl

3. Natuurdiëtist Marieke Lebbink (natuurdietisten praktijk en geeft groepsvoorlichting midden van het land)

Planetenveld 23
3893 GE Zeewolde en Amersfoortsestraatweg 180
1272 RR Huizen
Zeewolde, Huizen
T. vr afspraken: 036 522.4145
marieke@lebbink-dietist.nl
www.lebbink-dietist.nl

4. Natuurdietist Judith Rolf (natuurdietistenpraktijk en geeft groepsvoorlichting in Leiderdorp)

Irenestraat 22
2361 SP Warmond
Nederland
+31 6 28 65 38 20
www.peervoeding.nl
judith@peervoeding.nl

5. Natuurdietist Monique van Iwaarde (natuurdietistenpraktijk en geeft groepsvoorlichting in Beekbergen)

Arnhemseweg 578
7361 CP Beekbergen
06-15353156 (Bij geen gehoor kunt u een bericht inspreken op het antwoordapparaat. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug.)
www.voedingvaniwaarde.nl
info@voedingvaniwaarde.nl

6. Natuurdietist Maaike Soetermans (natuurdietistenpraktijk en geeft groepsvoorlichting en kooklessen  in Haarlem)

Centrum aan het Spaarne, Spaarne 112,
2011 CM
Haarlem.
Tel: 06-36568575
info@maaikesoetermans.com
www.maaikesoetermans.com

7. Natuurdietist Ellen Geestman (natuurdietistenpraktijk en geeft groepsvoorlichting in Alkmaar en omstreken)

Grootoort 42
1721 JB Broek op Langedijk
info@combivitaal.nl
www.combivitaal.nl

Speciale Energieherstelplanmeditaties met Tessa Gottschal

Er wordt in het boek ‘ Energieherstelplan’ ingegaan op specifieke psychologische meditaties (zie ook de website www.gottschalmeditaties.nl ) die ik ontwikkeld heb om de lever, de vertering en de bijnieren te versterken. Ik heb 11 doe-het-zelf meditatie cd’s uitgebracht (ook via bol.com te bestellen) die u thuis kunt doen. De cd’s zijn perfect te combineren met de energetisch opladende voedingsadviezen uit het ‘Energieherstelplan’ boek en mijn boek die ik samen heb geschreven met Marijke de Waal Malefijt; ‘de uitputting voorbij‘.

Supervisie, coaching en intervisie voor therapeuten

Marijke de Waal Malefijt geeft webinars (Zoom), supervisie, coaching en intervisie. Het betreft een op reflectie gebaseerd leertraject voor professionals die met cliënten werken. Lees voor meer informatie de Gottswaalsite.

Supervisie

Supervisie is een individueel leertraject waarbij methodisch wordt ingegaan op jouw persoonlijke leervragen die je hebt ten aanzien van je werk als therapeut. Het is een vorm van reflecteren op je eigen werkstijl.

Het geeft zicht op welke situaties jouw problemen oplevert, waar dit mee te maken kan hebben, hoe je ermee omgaat en welke alternatieven er zijn. Je leert adequaat handelen in je werk wat leidt tot een beter functioneren met je cliënt. De supervisie gebeurd individueel en in een groepje van maximaal 10 personen (met Zoom kan de groep grotere zijn tot maximaal 35 personen).

Coaching

Coaching is het resultaatgericht begeleiden van jou in een één-op-één situatie. Coaching helpt zicht te krijgen op je eigen functioneren, adequaat gedrag en effectieve interactiepatronen aan te leren, optimaal te functioneren, resultaat te behalen in concrete situaties en je verder te ontwikkelen.

Tijdens het coaching traject wordt gewerkt aan een aantal persoonlijke (leer-)doelen en aan het vermogen om afstand te nemen van je eigen situatie en problemen met je cliënten in een breder perspectief te zien. Jij bepaalt zelf, in samenspraak met ons, de leerdoelen. Deze worden aan het begin van het traject vastgelegd, regelmatig getoetst en geactualiseerd.

Intervisie

Bij intervisie bespreek je met een groep professionals werkproblemen en help je elkaar je functioneren te verbeteren. Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij je een beroep doet op collega’s om mee te denken over cliëntenvraagstukken en knelpunten uit je eigen werksituatie. Jullie vormen samen een intervisiegroep.

Het meedenken gebeurt niet door het aandragen van oplossingen maar door het stellen van vragen om zo met behulp van eigen analytisch en probleemoplossend vermogen zicht te krijgen op het ingebrachte probleem en hoe hierin te handelen.

Het is een methodiek waarbij je eigen deskundigheid binnen de intervisiegroep wordt benut en verder wordt ontwikkeld met als doel het bevorderen van de kwaliteit van je therapeutenwerk. Een intervisie beslaat een langere periode, met een klein aantal vaste deelnemers.

Vooraf  worden afspraken gemaakt over de spelregels, de doelstellingen en de werkwijze van intervisie. Het proces vraagt van de deelnemers de nodige basisvaardigheden. Intervisie kan zowel zelfstandig als onder onze begeleiding plaats vinden. Binnen een intervisiegroep is er geen sprake van hiërarchie.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod van workshops, lezingen, cursussen, supervisie en dergelijke, geeft u zich dan hier op. Via deze mail naar info@energieherstelplan.nl kunt u zich opgeven.

Steun onze voedende missie op Natuurdiëtisten.nl Een persoonlijke oproep van Marijke de Waal Malefijt

In de natuurgeneeskundige praktijk Gottswaal geven wij veel aandacht aan voeding voor lichaam en geest. Voeding kunt u ook heel breed opvatten. Bijvoorbeeld als inspiratie, stimulans, enthousiasme, het creëren van mogelijkheden. Dit willen wij ook in een breder verband geven. Daarom ‘voeden’ wij naast ons werk de website www.natuurdietisten.nl met geld, tijd en kennisoverdracht.
Als u deze site als bron van informatie en inspiratie waardeert, wilt u dit project dan ook steunen met een donatie?