Het boek

Het Energie Herstelplan

Meer dan 24.000 boeken verkocht!

Geïnspireerd door de Oosterse geneeskunde ontwierpen de schrijfsters Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser een Westers stappenplan voor energieherstel. Een energie herstelplan ontworpen naar hun eigen inzichten en onderbouwd door jarenlange positieve voedingservaringen bij patiënten uit hun eigen natuurgeneeskundige diëtisten praktijken. Het is een eigentijds gezondheidsmodel met veel informatie over hoe voeding ingezet kan worden als vitaliserende bron.

Het boek is verkrijgbaar bij de reguliere boekhandels en op internet:

Titel: Het Energie Herstelplan
Ondertitel: Energie door geneeskrachtige voeding
Aantal pagina’s: 283
Verkoopprijs: € 22,50
ISBN: 978 90 6378 769 1

Uitgeverij Schors B.V.
Reguliersgracht 54
1017 LT Amsterdam
www.schors.nl

De schrijfsters

Twee orthomoleculaire natuurdiëtisten Tanja Visser en Marijke de Waal Malefijt schreven een boek met kookrecepten om de energie te herstellen door het versterken van de constitutie, vertering, lever en nieren.

De lever heeft volgens de schrijfsters twee partners: de verteringsenergie en de reserve-energie; de zogeheten energie-driehoek. Het eerste deel bespreekt de theorie en het praktische deel bevat een acht-stappenplan met voedingsadviezen en kookrecepten. Er zijn simpele klachtenregistratielijsten die inzicht geven tussen voedingskeuzes en de effecten daarvan op die energiedriehoek. Door ‘vitaliteit verhogend kokkerellen‘ krijg je zelf greep op je gezondheid.

Geïnspireerd door de Oosterse geneeskunde, hun eigen inzichten en door de ervaringen met hun patiënten ontwierpen ze een Westers acht-stappenplan voor energieherstel. Dit stappenplan geeft adviezen over de juiste manier van voeden van de energie-driehoek. Ze houden rekening met de aanwezige klachten en de constitutie kenmerken. Ook de laatste westerse inzichten over de leverontgifitng hebben ze in dit boek verwerkt.

Energieherstelplan; een systeembiologische benadering

Cybernetica is de wetenschap die zich bezighoudt met besturing van biologische en mechanische systemen met behulp van terugkoppeling (feedback). Systeembiologisch onderzoek bestudeert biologische processen als deel van het gehele biologische systeem.

De essentie van systeembiologie is te achterhalen hoe deelsystemen op verschillende niveaus samenwerken en elkaar beïnvloeden. In de systeembiologie gaat het niet alleen om de functie van al deze componenten, maar vooral ook om de dynamische interacties tussen al deze componenten.

Het Energieherstelplan is een symsteembiologische benadering met accent op drie grote regelsystemen; het maagdarmstelsel (de verteringsenergie), de lever (de lever energie) en de (bij)nieren (accu; reserve energie).

Geduld en doorzettingsvermogen

Hoewel dit een doe-het-zelf boek is, realiseren ze zich dat het geduld en doorzettingsvermogen vraagt om de fijne kneepjes van geneeskrachtige voeding helemaal onder de knie te krijgen. Alle voedingsadviezen en recepturen uit dit boek zijn in de praktijk uitgetest en ze kregen van heel veel patiënten geweldige resultaten teruggemeld.

Het Energie Herstelplan en Patrick Holford

Op 4 maart 2011 organiseerden de auteurs van Het Energie Herstelplan, Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser, samen met Nutri Health Nederland twee seminars met Patrick Holford in Antropia te Zeist.

Psycholoog Patrick Holford is momenteel de belangrijkste en meest invloedrijkste voedingsdeskundige in Engeland en auteur van meer dan 30 boeken, waaronder de bestseller The Optimum Nutrition Bible waarvan meer dan 1 miljoen kopieën zijn verkocht en vertaald in vele talen, van Chinees tot Arabisch.

Patrick Holford bezorgde de vele bezoekers aan beide seminars een leerzame middag en avond met kennis over diverse biochemische lichaamsprocessen. Aan bod kwamen o.a. de 5 biochemische geheimen voor een goede gezondheid namelijk; methylatie, oxidatie, hydratie, lipidatie en glycatie.

In het boek Het Energie Herstelplan worden veel van deze processen (waarvan er veel in de lever plaats vinden) op een begrijpelijk manier uitgelegd. De wetenschappelijke informatie over de leverontgifting zijn deels afkomstig uit literatuur van Patrick Holford en van Dr. Jefrey Bland (dr. in de biochemie).

Patrick Holford vindt het boek Het Energie Herstelplan een grote bijdrage leveren aan het bereiken van deze gezondheidstoestand.

Patrick Holford:

Gezondheid is niet alleen maar afwezigheid van ziekte, het is het blaken van levenslust. Ik geloof dat voor ieder van ons de tastbare en bereikbare ervaring van een innig gevoel van welbevinden is weggelegd. Dit wordt gekenmerkt door een aanhoudend, uitgesproken en hoog energieniveau, emotionele evenwichtigheid, een scherpe geest, de wens lichamelijk in conditie te blijven en een acuut besef wat goed is voor ons lichaam, wat onze gezondheid ten goede komt en wat – wanneer dan ook – onze behoeften zijn. Deze gezondheidstoestand geeft ons weerstand tegen infectieziekten en biedt bescherming tegen ziekten. Ze vertraagt het verouderingsproces en verhoogt de kans op een lang en gezond leven.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen